Michelin Yıldızlı restoran Sankai by Nagaya, 3 ayrı Michelin Yıldızlı restorana sahip Şef Yoshizumi Nagaya ortaklığıyla açılmış 24 oturumlu bir omakase restoranı. Sankai by Nagaya çok kısa bir süre önce Türkiye’de ilki gerçekleştirilen dünyanın en önemli rehberlerinden Gault & Millau’da 3 şapka ile ödüllendirildi. Dünyaca ünlü mimar Mahmut Anlar’ın ortağı olduğu Geo-ID tarafından tasarlanan Sankai, misafirlerini sofistike bir Japon evi atmosferiyle karşılıyor.
Master şef Nagaya’nın önderliğinde ve ona eşlik eden edo-mae sushi şefi Hiroko Shibata ile Sankai, Japon mutfağını derinlemesine keşfedeceğiniz bir deneyim sunuyor. Farklı duyulara hitap eden sanat eseri niteliğindeki tabaklarıyla geleneksel Edomae tarzı sushi ve Kaiseki mutfağını bir araya getiriyor ve bu damak yolculuğunu kusursuz misafirperverlik anlayışı "omotenashi" ile sunuyor.
Edomae sushi, eski adıyla Edo Körfezi olarak bilinen Tokyo Körfezi'nde yakalanan balıklarla yapılan nigiri sushi anlamına gelir. O dönemde buzdolapları ve gerekli ulaşım koşulları olmadığı için yanlızca yerel sularda bulunan balıklar kullanılıyordu.
Öte yandan Kaiseki mutfağı ise mevsimlik ve taze malzemelerle yapılan, geleneksel değerleri bir araya getiren aşamalı bir servis biçimi. Uyum, denge ve zanaatkarlık.
Michelin yıldızlı restoran Sankai by Nagaya, Boğaz'ın kalbi Bebek'te sizleri karşılıyor.
Rezervasyon için tıklayınız.